Žensko digitalno preduzetništvo

Zajednički nastup „Žena na prekretinici“ i Centra za istraživanje javnih politika

na multikongresu Serbian Visions 2019

 

U subotu, 23. novembra 2019 godine u terminu od 12 do 14 časova u okviru sesije „Digitalno preduzetništvo – Budućnost rada“ udruženja „Žene na prekretnici“ i Centar za istraživanje javnih politika (CENTAR) predstaviće se na petom po redu multikongresu “SERBIAN VISIONS” u prostorijama hotela Radisson Collection Hotel Old Mill Belgrade, Bulevar vojvode Mišića 15 u Beogradu.

 

Dok će se „Žene na prekretnici“ predstaviti kroz panel diskusiju sa ženama koje posluju preko interneta, CENTAR će predstaviti svoje eksplorativno rodno-senzitivno istraživanje o digitalnom preduzetništvu u Srbiji, koje je obavljeno u saradnji sa UN Women i Udruženjem poslovnih žena u okviru projekta „Ključni koraci ka rodnoj ravnopravnosti“, koji finansira Evropska unija.

“Žene na prekretnici” od svog su osnivanja posvećene ekonomskom osnaživanju nezaposlenih žena od 45+ godina, a u cilju nalaženja novog zaposlenja ili pokretanja sopstvenog posla. U svetlu novih zahteva tržištu rada, „Žene na prekretnici“ pokrenule su intenzivne treninge u oblasti upotrebe informacionih tehnologija kako bi se konkuretnost ove društvene grupe povećala a pojedinačni kapaciteti svake polaznice dodatno ojačali. Treninzi se organizuju kao deo projekta Udruženja  „Druga šansa za žene koje imaju 45+ godina u Srbiji“, koji se realizuje u okviru programa Agencije UN za rodnu ravnopravnost „Ključni koraci ka rodnoj ravnopravnosti“ uz finansijsku podršku EU. Treninzi će se održati u Kragujevcu, Nišu, Čačku i Aleksandrovcu. Istovremeno, u Beogradu, je sa gradskom opštinom Vračar organizovan 14. i 15. novembra dvodnvni kurs „Internet i društvene mreže u službi biznisa: digitalizacija nije budućnost, već sadašnjost“.

Na panelu u okviru “Serbian Visions” ispred „Žena na prekretnici“ govoriće diplomirani arhitekta Milena Petrović, prevodilac Danijela Pejčić, i istoričar umetnosti Nađa Mandić, o svom dugogodišnjem iskustvu u koriščenju interneta kao poslodavca i upotrebi interneta u oblasti marketinga.