Trening u preduzetništvu za žene sa Zvezdare

Dvadesetak nezaposlenih žena sa opštine Zvezdara je u ponedeljak, 6. marta, primilo sertifikate za učešće u trening radionici “Otkrijte svoje preduzetničke osobine”. Motivisanost i znacaj kreativnosti bili su glavne poruke koje su polaznice ponele sa ove zanimljive vežbaonice.

“Prepoznala sam u sebi neke sklonosti koje bi mi pomogle kao preduzetnici, kao sto su kreativnost, inovativnost, liderstvo”, izjavila je po završetku jedna učesnica. Druga je dodala da ju je ovaj trening dodatno motivisao za posao kojim planira da se bavi i posebno pružio korisna saznanja o društvenim mrežama, danas neizostavnim za uspeh bilo koje privatne inicijative.

Ni ostale učesnice, njih 25, nisu skrivale zadovoljstvo i sreću što se program preduzetništva realizije upravu u njihovom prostoru, njihovoj Opštini, uz izraženu želju da se sa ovakvim aktivnostima nastavi i u budućem periodu.

Obuku su zajednicki održale dve ženske organizacije Udruženje poslovnih žena Srbije i Udruženje „Žene na prekretnici“ u saradnji sa Volonterskim servisom Zvezdare.

Trening je deo projekta Ekonomsko osnaživanje žena starosti 45+ koje su ostale bez posla, pokrenutog uz podršku Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

0 komentara

Ostavite komentar

Želite da se uključite u diskusiju?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *