Uvodnom radionicom uspešno započet treći ciklus

Održana je prva radionica jesenjeg ciklusa obuka.

“Ličilo je na sastanak iz američkih filmova, predstavljanje, sedenje u krugu, vrlo zanimljivo i podsticajno”.

Ovim rečima  je jedna od polaznica opisala atmosferu na jučerašnjoj uvodnoj radionici  jesenjeg programa Udruženja “Žena na prekretnici”.  Uvodnom radionicom je započet treći ciklus programa namenjen ženama starijim od 45 godina koje su ostale bez posla, sa ciljem da se  ponovo društveno i ekonomski angažuju na novom poslu ili novoj karijeri.

Zajednicka

U grupi od 22 polaznice, koje su predložene od strane Nacionalne službe za zapošljavanje, Filijale za grad Beograd, nalaze se ekonomisti, psiholozi, tehničari, nutricionisti, knjigovođe,  farmaceuti, filolozi, pravnici, stomatolozi, arhiteke, a periodi nezaposlenosti krecu se od nedelju dana do nekoliko godina.  Upitane šta očekuju od programa, koji traje dva meseca i nudi kako radionice tako i individualna savetovališta, odgovorile su da očekuju osnaženje, psihološku podršku, edukaciju, proširenje vidika i nove informacije, kao i pomoć u realizovanju ideje pruduzetništva. Gotovo sve su istakle da se raduju novim poznanstvima i saradnji sa drugim zenama. “Osecam veliko olakšanje što sam u grupi sa sebi sličnima”, rekla je jedna od polaznica.

WP_20160906_19_12_09_Pro (2)

Za drugu grupu polaznica jesenjeg ciklusa, uvodna radionica se održava suutra, u  četvrtak 8. septembra  sa početkom u 11:00 sati, u ul. Kneza Miloša br. 4 u Beogradu.