Uručeni ugovori za projekte ekonomskog osnaživanja žena

Dana 18. septembra o.g. državni sekretar Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zoran Lakićević , u ime potpredsednice Vlade Srbije i predsednice Koordinacionog tela za  rodnu ravnopravnost Zorane Mihajlović,  uručio  je Udruženju “Žene na prekretnici” ugovor za realizaciju projekta iz oblasti ekonomskog osnaživanja žena.

Projekat  Udruženja pod nazivom “Druga šansa za žene koje imaju 45+ godina u Srbiji” realizovat će se u okviru programa „Ključni koraci ka rodnoj ravnopravnosti“, koji zajednički sprovode Koordinaciono telo i Agencija UN za rodnu ravnopravnost i osnaživanje žena (UN Women), uz finansijsku podršku ЕU.

Navedenim Projektom radi će se na osnaživanju žena u gradovima Srbije, počev od Kragujevca, Niša i Čačka, sa tendencijom uključenja još jednog grada. Program sadrži  seriju radionica, nakon kojih se organizuju treninzi različitog sadržaja usmereni ka ekonomskom angažovanju žena, a shodno njihovom afinitetu, potrebi, interesu. Detaljnije o Projektu uskoro na našim stranicama web prezentacije.