Preduzetništvo kao način ekonomskog osnaživanja žena koje su ostale bez posla posle 45. godine života

Udruženje „Žene na prekretnici“ održalo je, uz podršku Gradske opštine Palilula, dvodnevne besplatne trening radionice za žene sa Palilule koje su ostale bez posla posle 45. godine života, u cilju njihovog osnaživanja, radi ponovnog ekonomskog i društvenog angažovanja.
Učesnice radionice i predstavnice Udruženja pozdravila je Jovana Kostić, član Veća opštine Palilula, izrazivši spremnost Opštine, da i u budućim aktivnostima kad su u pitanju teme u vezi sa položajem i statusom žena, pruži podršku.

Kako je rečeno na radionicama, istraživanja su pokazala da su žene, koje pripadaju životnom dobu od 45 i više godina, jedna od najugroženijih grupa na tržištu rada. -Žene iz ove kategorije prve ostaju bez posla, a poslednje se zapošljavaju – istakla je Tijana Sekulić, trener na radionici „Otkrijte svoje preduzetničke osobine“.
Ona je kroz interaktivnu metodu zajedno sa učesnicama radionice došla do odgovora na pitanja: šta su to preduzetničke sposobnosti, koje su karakteristike i osobine važne za preduzetništvo, zašto je kreativnost važna u preduzetništvu, šta su inovacije i dr.
Radionicu „Kako do ideje za moj biznis“ vodila je Maja Grizelj koja je, takođe, kroz interaktivnu metodu predočila učesnicama kako se dolazi do ideje za sopstveni biznis, koji su ciljevi marketing strategija i kako započeti poslovanje, počev od biznis plana, registracije, finansiranja, do vođenja firme.
Udruženje „Žene na prekretnici“ već treću godinu zaredom organizuje edukaciju žena koje su ostale bez posla, kako bi osnažile svoje životne i profesionalne kapacitete i kroz preduzetništvo i društveno angažovanje ponovo ostvarile svoju ekonomsku sigurnost.

0 komentara

Ostavite komentar

Želite da se uključite u diskusiju?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *