Udruženje  „Žene na prekretnici”  organizovalo je 25. novembra 2018.god, u okviru multikongresa Serbian Visions, panel diskusiju na temu „Izazovi, rezultati, planovi: Socijalno preduzetništvo kao model ekonomskog osnaživanja i inkluzije ranjivih grupa“. U panelu su učestvovali  Marija  Radovanović iz  Nemačke organizacije za međunarodnu saradnju (GIZ),  mentor i trener Sonja Dakić,  Milica Gudović  iz socijalno preduzeće Bagel Bejgl, Ivanka Stamenović iz Ekobag-a, Vladica Jovanović iz  Brodoto-a, dok je panel moderirala novinarka  Maja Kukavica.

Poštovani,

Udruženje “Žene na prekretnici” sa zadovoljstvom vas poziva na specijalan program u nedelju 25. novembra 2018. godine u hotelu Radisson Collection Hotel, Old Mill Beograd, sala M4 na 2. spratu, u terminu od 12:00 do 14:00 sati, u okviru multikongresa Serbian Visions 2018 u organizaciji Nemačko – srpske privredne komore.

Tema ovogodišnjeg skupa je „Izazovi, rezultati, planovi: Socijalno preduzetništvo kao model ekonomskog osnaživanja i inkluzije ranjivih grupa”.

Socijalno preduzetništvo je ekonomski model koji već godinama uspešno objedinjuje  rešavanje različitih društvenih problema i biznis model, u svetu a i kod nas.

Očekujemo da ćemo kroz diskusiju i iskustva panelista, kao i kroz aktivno učešće publike zajedno pokušati da nađemo odgovore na to da li i kako ovaj model preduzetništva može biti značajan i za nezaposlene žene 45+ i njihovo umrežavanje oko zajedničkog ekonomskog i društvenog cilja.

Učesnici u panelu su:

Marija  Radovanović,  Viša  menadžerka,  projekat  Podsticanje  zapošljavanja  mladih,  Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju (GIZ)

Sonja Dakić, mentor, trener i konsultantkinja za socijalno preduzetništvo

Milica Gudović, Projektni koordinatorka, Udruženje ATINA i socijalno preduzeće Bagel Bejgl

Anica Spasov, predsednica Udruženja, Naša kuća

Ivanka Stamenović, predsednica Udruženja, Ekobag

Jasna Uzelac Braunovic, Rukovodilac Tima za odnose sa medijima i održivo poslovanje, UniCredit Banka

Vladica Jovanović, Izvršna direktorka, Brodoto

Moderator: Maja Kukavica, novinarka, autorka emisije “Kako do posla?”

 

Pozivamo sve naše članice, saradnike, polaznice edukativnih programa, kao i prijatelje Udruženja da svojim učešćem pruže lični doprinos ovoj za sve nas izuzetno značajnoj temi.

Zamolili bismo da potvrdite dolazak mail-om,  za  oni koji to još nisu uradili, na adresu  :

info@zenenaprekretnici.org

U očekivanju vašeg dolaska, s poštovanjem,

Udruženje „Žene na prekretnici“
Mima Perišić, predsednica Upravnog odbora