Testovi potvrđuju da su žene 45+ vredni resursi na tržišta rada

U okviru edukativnog programa “16 radionica plus” u organizaciji Udruženja “ŽENE NA PREKRETNICI”, 27. aprila završen je prvi ciklus posebno osmišljenih psiholoških radionica namenjenih planiranju karijere žena koje su ostale bez posla. Polaznice su imale priliku da se testiraju kako bi proverile lične i profesionalne potencijale, da razmene iskustva i ideje, da vežbaju korisne veštine za dalji profesionalni razvoj i da, što je veoma važno, ostvare nove kontakte. Grupa bila je izuzetno motivisana tokom dugotrajnog i zahtevnog programa.

Rezultati sa testiranja potvrđuju da žene starije od 45 godina predstavljaju veoma vitalan deo populacije. Njihove intelektualne sposobnosti, nivo opšte kulture, iskustvo i radna etika su vredni resursi koje treba vratiti sa margine tržišta rada.

Ovaj ciklus je osmislila i vodila Vesna Čekić, psiholog, saradnik Psiholoških krugova, i član Udruženja poslovnih žena Srbije. Sve aktivnosti su dobile veoma visoke ocene u evaluacionom upitniku, i pozivitne komentare, pa su izmedju ostalog polaznice rekle: da im je “psihološka radionica pomogla u daljem razmišljanju i načinu prevazilaženja svakodnevnih problema”; da je “ohrabrujuce da neko zeli da pomogne”; da su predavanja “inspirativna” a predavac “pravo blago”; i da je “lakse tražiti rešenje u grupi sa ženama sa sličnim problemom i iskustvom”

Zahvaljujemo se i ovog puta Centru za primenjenu psihologiju, koji nam je obezbedio testove i Psihološkim krugovima za korišćenje prostora za savetovanje.

Psihološka podrška se nastavlja. U toku su iskustvene psihološke radionice koje realizuju psiholozi iz savetovališta Psihofokus.