Otpočeo novi projekat „Javnim zagovaranjem do ekonomskog osnaživanja žena 45+“

Projekat „Javnim zagovaranjem do ekonomskog osnaživanja žena 45+“dobio je podršku projekta vlade Švajcarske „Zajedno za aktivno duštvo“, program koji podržava švajcarska agencija za razvoj i saradnju SDC, a sprovode „Helvetas Swiss Intercooperation“ i Građanske inicijative.

Mreža za podršku nezaposlenim ženama 45+ realizovaće tokom narednih godinu i po dana projekat u okviru kojeg će, kroz proces javnog zagovaranja sa donosiocima odluka i drugim ključnim akterima, nastojati da utiče na poboljšanje ekonomskog položaja žena starijih od 45 godina koje su jedna od najranjivijih grupa na tržištu rada. „Mrežu 45+“ čine udruženja žena koja su kroz zajedničke aktivnosti u prethodnom periodu uticala na rešavanje ovog ekonomskog i društvenog problema. То su „Žene na prekretnici“ iz Beograda, kao nosilac projekta, zatim „Laris“ iz Čačka, „Putokaz Kragujevac“ i „Miona“ iz Aleksandrovca . Projekat traje 18 meseci, od januara 2021. godine do kraja juna 2022. godine.

Opširnije…

Članice udruženja koje čine „Mrežu 45+“

 

Ovaj projekat je dobio podršku projekta Vlade Švajcarske „Zajedno za aktivno građansko društvo – ACT“ koji sprovode„HELVETAS Swiss Intercooperation“ i Građanske inicijative. Mišljenje koje je izneto u ovom  tekstu je mišljenje autora i ne predstavlja nužno i mišljenje Vlade Švajcarske, Helvetasa ili Građanskih inicijativa

0 komentara

Ostavite komentar

Želite da se uključite u diskusiju?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *