Okrugli sto u Čačku

U Čačku je 17maja, 2022. god. održan okrugli sto na temu „Povećanje zapošljivosti žena 45+ uz poštovanje principa rodne ravnopravnosti i antidiskriminacije“, na kojem su potvrđeni podaci koji govore o velikom procentu nezaposlenih žena 45+ u gradu Čačku. Iako se konstantnto smanjuje ukupan broj nezaposlenih, broj nezaposlenih žana 45+ stagnira.

Takođe, zaključeno je da je potrebno  dodatno uticati na donosioce odluka ukazivanjem na postojanje problema i iznalaziti moguća rešenja.

Okrugli sto je organizovalo udruženje “Laris” iz Čačka, u okviru projekta “Javnim zagovaranjem do ekonomskog osnaživanja žena 45+”, koji realizuje „Mreža za podršku ženama 45+“, a finansira vlada Švajcarske. Udruženje “Laris” je jedna od članica Mreže, a skupu su prisustvovali pomoćnica poverenice za zaštitu ravnopravnosti Republike Srbije, predstavnici regionalnih i lokalnih institucija, kao i lokalnih ženskih udruženja.

Opširnije…

 

Ovaj projekat je dobio podršku projekta Vlade Švajcarske „Zajedno za aktivno građansko društvo – ACT“ koji sprovode„HELVETAS Swiss Intercooperation“ i Građanske inicijative. Mišljenje koje je izneto u ovom  tekstu je mišljenje autora i ne predstavlja nužno i mišljenje Vlade Švajcarske, Helvetasa ili Građanskih inicijativa

0 komentara

Ostavite komentar

Želite da se uključite u diskusiju?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *