ŽENE NA PREKRETNICI

besplatni edukativanI programI osnaživanja

UDRUŽENJE

57

radionica

6

edukativnih ciklusa

290

polaznica pristupilo edukativnom program

28

grupna savetovališta

120

individualnih savetovališta

Program u 2018: 16 RADIONICA PLUS

Ako ste  upravo izgubili posao, već dugo ste bez posla ili ste u procesu traženja novog zaposlenja ili zanimanja, a imate 45 ili više godina, Udruženje “Žene na prekretnici“ nudi  seriju od 16 radionica koje  mogu da vam pomognu kako da se suočite sa krizom, kako da steknete bolja saznanja o sopstvenim snagama i veštinama, kako da naučite  razne tehnike za  učešće na konkursima za radna mesta, kao i  da shvatite šta je sve neophodno za pokretanje sopstvenog biznisa, ukoliko ste  odlučili da krenete tim putem.

Program se realizuje u periodu od februara do juna 2018.  Radionice se održavaju svakog utorka od 17h-19h u  Kući ljudskih prava, Kneza Miloša 4,  besplatne su i možete se pridružiti jednostavno prijavom na info@zenenaprekretnici.org

Šta je plus?

Uz radionice, nude vam se i dodatne aktivnosti.  Možete uraditi psihološki test koji će vam pomoći da procenite sopstvena profesionalna interesovanja i radne potencijale. Mozete učestvovati u grupnim psihološkim savetovalištima. Ako želite da znate šta raditi ako vam se desi otkaz ili imate bilo koja pitanja iz oblasti rada, možete se priključiti pravnom savetovalištu i/ili pročitajte odgovore na /sta-u-slucaju-otkaza/ /pitanja-i-odgovori-iz-oblasti-rada/

“Plus” aktivnosti se održavaju četvrtkom na istoj adresi, u Kući ljudskih prava, Kneza Miloša 4.

Aktivnosti udruženja

Uloga žena 45+ u Srbiji, objavljeno u Novom magazinu

Novi magazin, broj 499

Objavljen Izveštaj o pravima žena i rodnoj ravnopravnosti u Srbiji za 2019. godinu

Izveštaj o pravima žena i rodnoj ravnopravnosti u Srbiji za…

Press Cliping

23

predavača učestvovalo

4,8

prosečna ocena radionica i savetovališta

21

pojavljivanje u medijima

1,562

posetilaca Facebook-a

915

broj posetilaca sajta u 2017

Naše Udruženje u medijima

Prijavite se za učestvovanje u programu

Budite u toku sa najnovijim radionicama i programima koje naše udruženje organizuje. Primajte obaveštenja putem našeg newslettera putem elektronske pošte.


Udruženje „Žene na prekretnici“ će navedene podatke koristiti isključivo u svrhu komunikacije sa članicama i bez posebne pisane saglasnosti neće ih koristiti, obrađivati, prenositi u druge svrhe niti će ih obelodanjivati bilo kojim trećim pravnim ili fizičkim licima, u skladu sa pozitivnim propisima koji regulišu oblast zaštite podataka o ličnosti.

Prijava za newsletter

Naši partneri

Naši prijatelji

Medijski prijatelji

Šta su polaznice rekle

Na pitanje šta im Edukativan program pruža, polaznice su u evaluacijonim obrazcima koji se dele nakon svake radionice, između ostalog, navele: nove tehnike samopomoći i saznanja; bolju spoznaju sebe; ponovo probuđenu veru u vlastite kapacitete, znanja i umeća; svesno, ne stihijsko, bavljenje životom; dobar timski rad kao preduslov za započinjanje posla; saznanje da nije nemoguće postati preduzetnik; potrebu za preduzimanjem konkretnih akcija…Dole možete procitati neke od konkretnih izjava.
Više o programu i ciljevima u rubrici Ko smo mi

Vrlo sam zadovoljna obukom o Excel-u koji je organizovala UniCredit Banka u saradnji sa Udruženjem „Žene na prekretnici“, premda sam imala već neka predznanja o tom programu.

Hvala svima iz rukovodstva Udruženja što nam pružaju ovakve mogućnosti, koje nam pomažu da ne posustajemo uprkos problemima sa kojima se borimo. Svaki vid obuke i ohrabrivanja nam zaista puno znači.

Posebno sam radosna i zahvaljujem na ukazanoj mogućnosti, da u divnom radnom okruženju, primim jedinstven rođendanski i novogodišnji dar. Tako sam doživela obuku za Excel program, koju je organizovala UniCredit Banka  u saradnji sa Udruženjem „Žene na prekretnici“, koja je za mene bila izuzetna. Želim vam puno radosti, makar onoliko koliko ste vi meni pružili.

Saznanja o poželjnom ponašanju na intervjuu su baš interesantna.

Grupe su odličan primer rešavanja emocionalnih problema

Drage Dame (sa velikim “D”), Mnogo Vam hvala na nesebičnoj podršci koju nam pružate i odličnoj organizaciji radionica! Mogla bih da uputim reči hvale za mnoge predavače, ali ovaj put želim da vas pohvalim za izbor Snežane Nikolić i Dušice Milenković.Snežana je dala veliki doprinos na prvoj radionici.Na jučerašnjoj radionici je bila izvanredna.

Samo tako nastavite. Ovako nešto baš treba nama ženama 45+ godina starosti

Intelektualni,korektan pristup, pozitivna energija, entuzijazam vodećih stručnjaka…

Odlično predavanje o komunikacij; bilo bi vrlo korisno uvesti slična predavanja u škole, jer što ranije dobijemo određena znanja o tome, u budućnosti će nam biti lakše i lepše

Najzad sam na pravom mestu

Psihološka radionica mi  je veoma pomogla u daljem razmišljanju i načinu prevazilaženja svakodnevnih problema

Nikada nije kasno za sticanje novih znanja. Mnoštvo korisnih saveta i puno pozitivne energije.Osnaživanje kroz umrežavanje. Sjajno!

Najsnažnije saznanje da je cilj pokretač svega

Ne mogu da objasnim šta se to dogodilo od početka aprila.Bilo je mesečevih mena,protuberanci i kojekakvog magnetnog zračenja, ali pre svega,divne članice Udruženja su doprinele tome da se tako pozitivno nadam, jednostavno znam da će sve doći na svoje mesto, dobro mesto.

Podsticaj da radimo na sebi I da nikad ne posumnjamo u sopstvenu vrednost

Želim da sa vama podelim radost i osećaj zadovoljstva i ponosa, danas sam uspesno odbranila svoju poslovnu ideju pred komisijom u Razvojnoj agenciji Srbije. Veliku zahvalost dugujem vašem entuzijazmu i trudu. Nadam se da ću i ja moći da doprinesem radu udruženja  u budućnosti koja je već počela. Veliki pozdrav!

Da iza svake krize postoji  šansa da svoj život promenimo na bolje
Olakšavajuće saznanje da nisam usamljena usled novonastale situacije-gubitka posla

Sve mi se jako dopalo, da bolje razumemo sebe Iišta nam se dešava.

Na žalost nisam čula ništa novo, ali je radionica izuzetno korisna za one koji se prvi put susreću sa procesom izrade CV.

Jasno, precizno i drugačije.

Sigurno ću u budućnosti korigovati komunikaciju u skladu sa prezentacijom koju sam čula.

Primeri izneti na radionici su vrh, a način prenošenja stečenog znanja iz sopstvenog iskustva izuzetno zanimljiv.

Nikada do sada nisam razmišljala o svojoj firmi.  Ali danas sam u toku ovog predavanja prvi put razmišljala šta bi to ja mogla da radim.

Odlično predavanje, ubedljivo, zanimljivo s ciljem da zaista sebe pokrenem.

Mislila sam da znam dosta o osećanjima ali sam na radionici shvatila da mnogo ne znam

Pomoglo mi je saznanje da ima puno žena koje imaju i dele iste problem, i da se  istovremeno neko bavi tom temom i zeli da pomogne

Jedva čekam sledeću radionicu!

Vrlo interesantan način prezentacije i stimulacije nas samih da razmišljamo u preduzetničkom smislu.

Mnogo novih, korisnih informacija. Sjajni ste!

Jasno i precizno. Korisne informacije za sve koji su doneli odluku da uđu u preduzetničke vode.

Saznala sam da ima poslodavaca koji  obraćaju pažnju na ponašanje, želju za učenjem, a ne na rodbinske i  partijske veze

Više životnih, konkretnih primera iz prakse. Samo tako nastavite. Ovako nešto baš treba nama ženama 45+. Hvala vam.

Click here to add your own text