Preduzetništvo kao način ekonomskog osnaživanja žena koje su ostale bez posla starosti 45+

Završna radionica, u okviru projekta „Preduzetništvo kao način ekonomskog osnaživanja žena koje su ostale bez posla starosti 45+“, održana je 10. maja 2019. god., u Kragujevcu, u sali Regionalne privredne komore Šumadije i Pomoravlja.

U prvom delu završne radionice, polaznice je pozdravio Predrag Lučić, direktor Regionalne privredne komore, istakavši da će RPK i dalje podržavati rad UŽnP, kao i žene koje se odluče na preduzetništvo i to minimum godinu dana od započinjanja posla. U saradnji RPK i UŽnP planiran je nastavak edukativnih programa od septembra meseca, na zadovoljstvo učesnika.

Predsednica Upravnog odbora, g-đa Mima Perišić, u znak zahvalnosti na saradnji i podršci, uručila je zahvalnicu g-dinu Predragu Lučiću.

UŽnP je u saradnji sa udruženjem “Putokaz Kragujevac” iz Kragujevca, uspešno realizovalo dvomesečni ciklus radionica, a takođe, uspostavljena je i saradnja sa nadležnim institucijama.

U ime Udruženja “Putokaz Kragujevac”, g-đa Snežana Milisavljević uručila je plaketu zahvalnosti predsednici Upravnog odbora, g-đi Mimi Perišić.
U okviru završne radionice, održana je radionica „Veštine prezentacije“,koja je izazvala veliku pažnju polaznica, a predavač je bila Snežana Milisavljević .

Najava završne radionice

Upotreba društvenih mreža u promotivne svrhe

U okviru projekta „Preduzetništvo kao način ekonomskog osnaživanja žena koje su ostale bez posla starosti 45+“, održana je radionica  „Upotreba društvenih mreža u promotivne svrhe“  u ponedeljak, 08.aprila 2019.god., u prostorijama Regionalne privredne komore u Kragujevcu, a predavač je bila Mirjana Grbović, profesor, diplomirani matematičar za računarstvo i informatiku.

Upotreba društvenih mreža u promotivne svrhe

U ponedeljak, 8. aprila, od 9 do 11 časova, u Regionalnoj privrednoj komori u Kragujevcu, Udruženje “Žene na prekretnici” iz Beograda i Udruženje “Putokaz Kragujevac” organizuju radionicu “Upotreba društvenih mreža u promotivne svrhe”. Radionica će se održati u preduzetničkom habu, pored velike sale na V spratu nekadašnjeg Gradskog doma.

Prisutnima će biti predočeni značaj i način korišćenja interneta u cilju promocije i plasiranja proizvoda i usluga na tržištu. To je četvrta u nizu radionica organizovanih za nezaposlene žene u okviru projekta „Preduzetništvo kao način ekonomskog osnaživanja žena koje su ostale bez posla starosti 45+”. Radionicama mogu da prisustvuju i žene koje su zainteresovane da steknu nova znanja i veštine u cilju samozapošljavanja ili osposobljavanja za traženje posla.

Predavač je Mirjana Grbović, diplomirani matematičar za računarstvo i informatiku  (PMF Kragujevac) sa 22-vogodišnjim radnim iskustvom u prosveti. Radila  na inostranim projektima uz podršku Ministarstva prosvete RS kao akreditovani trener za stručno osposovljavanje odraslih u okviru projekta “Podrška merama za razvoj ljudskih resursa za nezaposlene i višak zaposlenih u Srbiji, kao trener u okviru projekta “Podrška merama za razvoj ljudskih resursa za nezaposlene I suvišne radnike u Srbiji (Kragujevac 2014), i predavač za CVT projekat “Žene se vraćaju na posao” organizovan za nezaposlene žene itd.

Za učešće na radionici, zainteresovane žene mogu da se prijave mejlom info@zenenaprekretnici.org ili da dođu na obuku u navedenom terminu.

Nova radionica u Kragujevcu 04.aprila 2019.

U okviru projekta “Preduzetništvo kao način ekonomskog osnaživanja žena koje su ostale bez posla, starosti 45+”, održaće se radionica “Programi podrške (obezbeđivanja sredstava) za pokretanje sopstvenog posla”, od 10:00 do 12:00 časova, u prostorijama Regionalne privredne komore u Kragujevcu, u organizaciji Udruženja “Žene na prekretnici” iz Beograda, a u saradnji sa Udruženjem “Putokaz” iz Kragujevca.

Predavač će biti Ivana Đorđević, koordinator iz oblasti privrede i preduzetništva u Regionalnoj agenciji za ekonomski razvoj Šumadije i Pomoravlja.
Osim trenutno aktuelnih programa za samozapošljavanje biće vam predstavljene i druge mogućnosti obezbeđivanja sredstava i besplatnih obuka za pripremu dokumentacije za Konkurse.
Iako je prvobitno planirano da se radionica organizuje sredinom prošle nedelje, obuka je odložena zbog prošlonedeljnog održavanja Sajma zapošljavanja i obrazovanja u Kragujevcu.

Radionica je namenjena nezaposlenim ženama koje planiraju pokretanje sopstvenog posla. Za učešće na radionici, zainteresovane mogu da se prijave mejlom: info@zenenaprekretnici.org ili da dođu na obuku u navedenom terminu.

Nova radionica u Kragujevcu 20.marta 2019.

U okviru projekta „Preduzetništvo kao način ekonomskog osnaživanja žena koje su ostale bez posla starosti 45+” održaće se radionica “Šta treba znati kada se počinje sopstveni posao” u sredu 20. marta, od 10:00 do 12:00 časova u prostorijama Regionalne privredne komore u Kragujevcu, u organizaciji Udruženja “Žene na prekretnici” iz Beograda u saradnji sa Udruženjem “Putokaz” iz Kragujevca.

Predavač će biti Snežana Nikolić, dugogodišnji trener i consultant, koja će govoriti o tome kako se motivisati za započinjanje sopstvenog posla, kako napisati biznis plan, kako registrovati i voditi firmu, šta je potrebno znati o marketingu, knjigovodstvu, finansijama i porezima.

Radionica je namenjena nezaposlenim ženama koje planiraju pokretanje sopstvenog posla.

Snežana Nikolić, konsultant i trener, diplomirala je na Ekonomnskom fakultetu u Kragujevcu. Osim pružanja konsultantskih usluga, održala je brojne obuke na teme preduzetništva. Licencirani je interni revizor, ovlašćeni računovođa, ovlašćeni posrednik i zastupnik za sve vrste osiguranja, kao i ovlašćeni posrednik za informisanje o dobrovoljnim penzionim fondovima. Angažovana je kao trener u okviru projekta “Nefinansijska podrška sektoru malih i srednjih preduzeća u Srbiji”.

Za učešće na radionici, koja će biti održana u prostorijama Privredne komore, na petom spratu nekadašnjeg Gradskog doma u Kragujevcu, zainteresovane mogu da se prijave mejlom: info@zenenaprekretnici.org ili da dođu na obuku u navedenom terminu.

Proširujemo program ekonomskog i društvenog osnaživanja nezaposlenih žena starosti 45 plus na gradove u Srbiji, organizacijom trening radionica, savetovališta i pružanjem finansijske i tehničke pomoći za otvaranje lokalnih podružnica. Program je deo Projekta podržanog od strane Balkanskog fonda za demokratiju, projekta Nemačkog Maršalovog fonda Sjedinjenih Americkih Država.  

Počinjemo od Kragujevca!!!

Obuka za nezaposlene žene starosti 45+

“Preduzetništvo kao način ekonomskog osnaživanja žena koje su ostale bez posla starosti 45+”, tema je radionice koje će biti održana u prostorijama Regionalne privredne komore Šumadije i Pomoravlja, na petom spratu nekadašnjeg Gradskog doma u Kragujevcu, u četvrtak 7. marta, od 10 do 14 časova.

Radionica je namenjena nezaposlenim ženama kojima je potrebna priprema za pronalaženje novog posla i/ili ženama koje planiraju pokretanje sopstvenog posla, u  cilju pružanja informacija i veština potrebnih za prevazilaženje eventualnih poteškoća i pokretanje preduzetnštva.

Teme prve od planiranih 5 radionica su komunikacija i kako preduprediti greške u poslovnoj komunkaciji, ali i kako otkriti sopstvene preduzetničke veštine. Korak po korak, svim zainteresovanim polaznicima biće pružene kompletne informacije o načinu pokretanja sopstvenog posla i mogućnostima obezbeđivanja sredstava za samozapošljavanje. Edukativni program ekonomskog i društvenog osnaživanja žena ostvaruje se kroz seriju radionica i savetovališta u okviru psihološke podrške, pravne pomoći, finansija i preduzetništva.

Na sutrašnjoj radionici, uoči 8. marta, Dana žena, učesnicama će se obratiti mr Slobodanka Džinović-Kojić, šefica Kancelarije za preduzetništvo Privredne komore Srbije, zatim Predrag Lučić, predsednik Regionalne privredne komore i predstavnik kragujevačke filijale Nacionalne službe za zapošljavanje. U ime organizatora, Udruženja „Žene na prekretnici“ iz Beograda, govoriće Svetlana Cerović.

Udruženje „Žene na prekretnici“ do sada je organizovalo preko 117 radionica kroz 9 edukativnih ciklusa, kao i preko 46 grupnih i 173 individualnih savetovališta, pravnih, psiholoških, finansijskih i preduzetničkih. Ovogodišnja prva radionica u okviru novog ciklusa biće organizovana u Kragujevcu, uz pomoć Udruženja „Putokaz Kragujevac“.

AGENDA

Regionalna privredna komora Šumadije i Pomoravlja, četvrtak, 7. mart 2019.

10.00–10.05 Uvodno izlaganje, otvaranje skupa, koordinatorka Udruženja Snežana Milisavljević

10.05–10.10 Pozdravna reč, mr Slobodanka Džinović-Kojić, šef kancelarije za preduzetništvo Privredne komore Srbije

10.10-10.15 Predrag Lučić, predsednik Regionalne privredne komore Šumadije i Pomoravlja (Podrška ženskom preduzetništvu na teritoriji Šumdijskog i Pomoravskog upravnog okruga)

10.15-10.20 Obraćanje predstavnika kragujevačke filijale Nacionalne Službe za zapošljavanje

10.20-11.15 Svetlana Cerović: Predstavljanje Udruženja “Žene na prekretnici”

11.15-12.45 Tijana Sekulić: Otkrijte svoje preduzetničke osobine

12.45-14.15 Lela Saković: “Slušam ali ne čujem” (da li šaljemo i primamo informaciju na ispravan način; kako da ostvarimo komunikacijunsa što više uzajamnog razumevanja)

14.15 – 15.00 Diskusija

Treneri:

Svetlana Cerović, član Upravnog odbora Udruženja “Žene naprekretnici”, trener Tijana Sekulić, SMS konsultant, CEFE trener (AT Consulting – Beograd ), Lela Saković, konsultant za komunikaciju, osnivač edukativnog centra “Poslovna komunikacija – može i bez stresa” (Framework – Beograd)

         Dobro nam došli!

Udruženje „Žene na prekretnici“                                           Udruženje Putokaz Kragujevac“

Zainteresovane žene mogu da se prijave mejlom info@zenenaprekretnici.org

Radionice održane u Kragujevcu

U okviru projekta „Preduzetništvo kao način ekonomskog osnaživanja žena koje su ostale bez posla starosti 45+“, održana je radionica  „Programi podrške (obezbeđivanja sredstava) za pokretanje sopstvenog posla“  u četvrtak, 04.aprila 2019.god., u prostorijama Regionalne privredne komore u Kragujevcu, a predavač je bila Ivana Đorđević, koordinator iz oblasti privrede i preduzetništva u Regionalnoj agenciji za ekonomski razvoj Šumadije i Pomoravlja.

U okviru projekta „Preduzetništvo kao način ekonomskog osnaživanja žena koje su ostale bez posla starosti 45+“, 07. marta u Kragujevcu, u Regionalnoj privrednoj komori, održane su radionice: „Otkrijte svoje preduzetničke osobine“, predavač je bila Tijana Sekulić, konsultant i trener „Slušam ali ne čujem“, predavač je bila Lela Saković, konsultant i trener. O radu i ciljevima udruženja „Žene na prekretnici“ govorila je Svetlana Cerović, član UO Udruženja.

U okviru projekta „Preduzetništvo kao način ekonomskog osnaživanja žena koje su ostale bez posla starosti 45+“, održana je radionica „Šta treba znati kada se počinje sopstveni posao“, u sredu, 20.marta, u prostorijama Regionalne privredne komore u Kragujevcu, a predavač je bila Snežana Nikolić, konsultant i trener.