Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Sajam zapošljavanja TOP JOB 4. i 5. aprila u Belexpocentru

Sajam zapošljavanja TOP JOB održava se po deveti put, 4. i 5. aprila u Belexpocentru uz podršku dugogodišnjeg partnera Nacionalne službe za zapošljavanje i prijatelja sajma kompanije NIS.

Kako su naveli organizatori, na sajmu poslodavci imaju priliku da se sretnu sa potencijalnim zaposlenima i na licu mesta ih intervjuišu za posao.
Slobodna radna mesta na sajmu će oglasiti NIS, Entel solutions, Roaming Electronics, Roaming Networks, Tehnomanija, VOX, OIP, Frikom, Ecovis, Cityscope, NELT, China Communications Construction Company, Wurth, Yazaki, Atlas Copco, Zara, Bosch, Wiener Stadtische osiguranje.

dobrevesti.rs

Kako da u pet koraka snimite video za svoj biznis

Program besplatnih obuka za mart 2018. godine

Regionalna agencija za razvoj i evropske integracije Beograd d.o.o., u sklopu Standardnog seta usluga za MMSPP organizuje besplatne obuke koje imaju za cilj razvoj profesionalnih kompetencija potencijalnih i prostojećih mikro, malih i srednjih preduzeća i preduzetnika.

Obuke će se realizovati po sledećem rasporedu:
22-23.03.2018. Obuka za početnike u poslovanju;
29-30.03.2018. Obuka za početnike u poslovanju.
Mesto realizacije obuka: Regionalna agencija za razvoj i evropske integracije Beograd, Topličin venac 11/IV, Beograd.
Vreme održavanja obuka: od 10.00 do 14.00 časova.
Svi zainteresovani polaznici mogu se prijaviti na telefon 011/218-6730.

Beogradski sajam zapošljavanja i praksi 2018

U sredu, 21. februara, u Domu omladine Beograda biće održan Beogradski sajam zapošljavanja i praksi.

Biće ponuđeno 2.746 radnih mesta.

Učešće su najavila 102 poslodavca, koji će ponuditi najrazličitije profile radnih mesta – od kuvara do IT inženjera.

Beogradski sajam zapošljavanja i praksi u Makedonskoj 22 biće otvoren od 10.00 do 16.00.

Sajam zapošljavanja i u Rakovici

Samo nekoliko dana kasnije, 24. februara, u Gradskoj opštini Rakovica (Miška Kranjca 12) biće održan još jedan sajam zapošljavanja. (danubeogradu.rs)

utorak, 16. maj 2017.
http://www.beograd.rs

Izabrani finalisti za takmičenje Najbolja start-ap ideja

Član Gradskog veća i predsednik Saveta za zapošljavanje Dragomir Petronijević izjavio je danas da su izabrani finalisti takmičenja „Najbolja start-ap ideja”, koju organizuje Grad Beograd.

U finalu će se takmičiti timovi koji su ostvarili najveći broj poena prema kriterijumima orginalnosti, kreativnosti, inovativnosti, primenjivosti na tržištu, konkurentnosti, isplativosti – ukazao je Petronijević za Beoinfo

Timovi koji su prošli u finalni deo biće kontaktirani za završno takmičenje, koje će se realizovati 29. maja u Starom dvoru, Dragoslava Jovanovića 2.
Dodatne informacije mogu se dobiti putem telefona 064/0279-773

LISTA FINALISTA UČESNIKA TAKMIČENJA ZA NAJBOLJU START-AP IDEJU

REDOSLED TIMOVA PREMA NAZIVIMA START-AP IDEJA:
1. FYI SPOT – info kiosk.
2. ADtoGO – aplikacija koja omogućava fizičkim licima da zarađuju noseći brendiranu
uniformu/odeću i povećava vidljivost brendova direktnim marketingom.
3. Je l’ idemo? – vodič aplikacija za edukativna i društvena dešavanja- pametni program
selektuje odabir novosti prema interesu korisnika i šalje obaveštenja.
4. Mreža – prva edukativna društvena mreža i virtuelni centar za komunikaciju učenika,
nastavnika i administracije srednjih škola.
5. Pirate art – estetska protetika- 3D štampanje ukrasa za proteze.
6. Naučna mreža – produkcijske uluge za Visokoškolske ustanove u Beogradu.
7. Tavan Karavan – putujuća prodavnica suvenira i predmeta izradjenih umećem starih zanata.
8. Pametna kutija za lekove – obaveštava korisnike kada je vreme da uzmu svoju terapiju, putem
zvučnog signala.
9. BLACKSHEEP – aplikacija za razvijanje kulture čitanja i pisanja.
10. RentADent – je ineternet servis koji potencijalnim inostranim pacijentima treba da
obezbedi izbor odgovarajućeg stomatologa.
11. B – React je robotizovana mašina namenjena za poboljšavanje reakcije i agilnosti kod
sportista i rekreativaca. Može se koristiti i kao odličan fitnes i kardio trening.
12. Ride&Charge – punjač koji se napaja vožnjom bicikla.
13. UPAKUJ ME – ručno izrađena ambalaža za poklone po želji
14. Platinum – portal za online naplatu putem tekuceg racuna
15. BEJZIK – proizvodnja drvenih maski za telefon
16. Petrucci Elegance – unikatni ručni radovi
17. Sportist – reklamiranje mladih sportista, koji nisu u mogućnosti a žele da se afirmisu kao
profesionalni sportisti; sve o sportu na jednom mestu.
U finalni deo takmičenja „Najbolja start-ap ideja” direktno su se plasirali finalisti
takmičenja „Privredni forum mladih 2017. godine”:
18. Futuring
19. Future Reality Systems
20. Eco Kurir

INFOSTUD
12. 04. 2017.

Ukoliko je Vaša odluka da pokrenete posao, evo spiska zanimanja za čije vam pokretanje novac neće biti preveliki problem.

Najveći deo potencijalnih preduzetnika koji žele da osnuju sopstveni posao svoju ideju napuste u trenutku kada shvate kako nemaju novca za pokretanje posla.

Spektar mogućnosti u tom slučaju je veliki – od zajmova i kredita do partnerstava – tako da novac nije razlog zbog kojeg treba odustati od pokretanja posla. Ako ipak ne želite da se zadužujete, dižete kredite i skupljate novac, donosimo spisak poslova koje možete pokrenuti uz malo novca, piše Index.hr.

Šta vam je sve potrebno?

Novac je možda najvažnija, ali nije jedina stavka u pokretanju posla. Kako biste pokrenuli posao na sigurnim nogama potrebne su sledeće stvari:

Planiranje – morate osmisliti poslovni i finansijski plan. Dobra stvar je što si sve možete isplanirati sami, besplatno.

Dozvola – zavisno od toga šta planirate da osnujete trebaće vam određena svota, jer morate državi platiti osnivanje i takse. Uvek možete registrovati svoj posao van i proći jeftinije.

Domen – trebalo bi uložiti u online promociju što pre. Možete biti u potpunosti profesionalni ili izabrati ime domena koje će vas brendirati.

Vebsajt – danas svi mogu napraviti svoj sajt. Potrebno vam je samo vreme koje ćete odvojiti za to, jer su neki servisi lagani da se savladaju.

Marketing – iako zvuči skupo, treba imati na umu kako se danas najveći deo marketinga odvija na društvenim mrežama. Jedina investicija koja vam je za to potrebna je vreme.

Oprema – iako opremanje kancelarija i kupovina opreme može puno da košta, nije potrebno svakom poslu.

Proizvod – iako verovatno mislite kako morate potrošiti novac da biste proizveli nešto, ponekad je jedina potrebna investicija vaše vreme.

Koji posao pokrenuti:

Prodaja kreacija – izvrsna opcija ako ste kreativni tip. Možete na primer prodavati svoje slike ili motivacione postere na platformama kao što su Amazon ili Ibej.

Pomaganje u domaćinstvima – ako pokrenete posao za šetanje pasa ili čuvanje životinja ili za čuvanje dece, ili čišćenje snega, kancelarija će vam biti vaš dom ili vaše susedstvo. Takođe, nećete imati dodatnih troškova.

Popravljanje stvari – ako imate određene veštine treba ih iskoristiti. Ako ste majstor, prodajte usluge ljudima koji se ne razumeju u popravke po kući. Ni za ovakav posao ne morate imati kancelariju, jer radite u domovima drugih, a jedino na šta biste morali da potrošite novac je alat.

Konsultovanje – ako ste već u nekoj branši, razmislite o tome koliko ste u tom poslu naučili. Osobe koje tek pokreću posao iz te branše i startapi bi rado platili da ih konsultujete.

Preprodaja – ideja oko preprodaje je jako jednostavna, skupite robu i preprodajete. Možete ući u posao sa proizvođačem i od njega preprodavati robu direktno. Tako čuvate prostor i potrebno vam je manje novca u startu. S druge strane, možete kupovati robu, skladištiti i preprodaju pri čemu bi imali više kontrole nad robom, ali vam je potrebno i više novca i prostira.

Mikropoduzetništvo – uvek možete osnovati svoj mali preduzetnički poslić preko servisa poput na primer Ubera, za koji u slobodno vreme možete voziti. Možete iznajmljivati nekretniu preko Airbnb ili pronaći platforme koje će vam pomoći da zaradite na onome što već imate.

Jednom kada uđete u posao i krene zarada, manjak kapitala neće biti problem. Pomoću profita možete pametno ulagati ili raditi na proširenju posla koji imate.


POJEDNOSTAVLJENJE PROCEDURE ZA POKRETANJE BIZNISA

Beograd, 30. novembar 2016. godineMinistar privrede u Vladi Republike Srbije Goran Knežević i šef Kancelarije UN u Srbiji Irena Vojačkova-Solorano potpisali su danas Sporazum o uvođenju aplikacije za elektronsku registraciju za pokretanje biznisa u Agenciji za privredne registre (APR).

Sporazum će značajno pojednostaviti procedure za pokretanje biznisa, dodatno uticati na stimulišuće okruženje za poslovanje u zemlji i unaprediti poziciju Srbije na „Duing biznis listi“ Svetske banke.

Vojačkova-Solorano je navela da je ovo korak ka jačoj saradnji između Kancelarije UN i Ministarstva privrede, za koje je rekla da je jedan od ključnih državnih organa za unapređenje privrednog ambijenta, ali i stanja u društvu.

Projekat je osmišljen kao podrška Ministarstvu privrede i Agenciji za privredne registre u ostvarivanju još kvalitetnijih usluga privrednicima.

Sa ovim projektom, procedura će biti još jednostavnija i efikasnija, i što je još važnije, moći će da se uradi putem interneta, preko posebne platforme za elektronsku registraciju, bez odlaska na šalter, navodi se u saopštenju Ministarstva privrede.

Kuća dobrih vesti
30. 01. 2017.

PETNAEST NAJČEŠĆIH GREŠAKA MALIH PREDUZETNIKA

Hrvatska blogerka Kristina Ercegović u sažetom izdanju navodi petnaest najčešćih grešaka malih preduzetnika.

Ne znamo dovoljno o biznisu

a. To što nešto znamo raditi nema nikakve veze s vođenjem tog posla.

b. Precenjujemo važnost ideje i bojimo se da nam je ne ukradu, a zapravo je ključno njeno sprovođenje u delo.

c. Ne razumemo da je ključ uspeha u nama i našem mentalnom sklopu – ako želimo da se naš posao promeni, prvo se moramo mi promeniti, a nekako nam je uvek lakše kukati i optuživati druge

Pojma nemamo o finansijama

a. Ne radimo planove – na početku ili kasnije

b. Potcenjujemo troškove

c. Precenjujemo očekivane prihode

d. Trošimo novac od nečeg što smo prodali tri puta – kad smo prodali, kad smo odradili, kad smo naplatili

e. Ne razumemo da prihod i priliv nije isto

f. Ne razumemo da PDV nije naš

g. Ne razumemo amortizaciju

h. Ne cenimo druge ljude – rušimo im cene, žicamo popuste i onda se čudimo kad netko nas ne ceni

i. Uzimamo revolving kartice jer je Banka bila ljubazna da ih ponudi..

j. Zadužujemo se jer imamo razumievanja za druge da nam ne plaćaju

k. Ne znamo uterati dugove

l. Ne cenimo svog knjigovođu – od najjeftinijeg knjigovodstva bežite glavom bez obzira – na karaju će vas najskuplje koštati – provereno.

m. Premalo sebe cenimo, premalo naplaćujemo ili uopšte ne znamo naplatiti deo posla koji odradimo

n. Rasipamo svoje znanje na kafama

o. Upuštamo se u sumnjive, nedovoljno definisane saradnje

p. Ne plaćamo drugima ne znajući da je sve povezano i da se sve vraća, kad tad

  1. Radimo s jednim velikim, a ne više malih – previše zavisimo od jednog kupca, dobavljača, itd.

Kvaliteta usluge je prečesto obična katastrofa

a. Common sence is not co common – prvaci smo u tome

b. Ne razumemo da je kupac taj koji nas sve plaća

c. Ne znamo rešavati reklamacije

d. Sporo reagujemo

e. Ne razumiemo da je uvek bolje vratiti novac nezadovoljnom kupcu – zaista nam ne treba u ovo vrieme kompletne transparentnosti da neko o nama piše blog ili Fb status o tome kako nemamo pojma o poslu- jednostavno nema računice u tome.

f. Ne preuzimamo odgovornost, napadamo kupca, kažemo da je sam kriv, nek se sam snađe

g. Neljubazni smo pritom, no to je još najmanji problem kad pogledamo koliko imamo propuštene prodaje zbog ovog problema

 

Okruženi smo pogrešnim ljudima ljudima

a. Ko vas podržava, imate li prijatelja koji će Vam pomoći da ostvarite svoje snove

b. Ko je Vaš idealan kupac, dobavljač, partner, sponzor, zaposlenik…

c. Računovođa, Advokat, Sekretarica – tražite samo najbolje

Prekasno ako ikad delegiramo

a. Mislimo da mi sve najbolje znamo

b. Ne delegiramo posao

c. Pogrešno delegiramo posao

d. Ne znamo odabrati ljude za posao

e. Delegiramo pogrešnim ljudima

f. Zapošljavamo robinu i prijatelje

g. Zaboravljamo da je HR =PR

h. Popravljamo sve za svojim zaposlenima jer mi znamo najbolje

Svaštarimo

a. Ne znamo se fokusirati

b. Radimo ono što ne volimo s ljudima s kojima ne želimo raditi zato da bismo platili račune

c. Ne verujemo u niše i specijalizaciju i rad onog u čemu smo najbolji jer eto malo je tržište pa pokušavamo svima biti sve i na kraju smo nikom ništa

Preretko radimo NA biznisu stalno smo U biznisu

a. Stalno smo zatrpani operativnom, još ovo, još ono

b. Vrtimo se u krug i puni smo izgovora zašto nemamo vremena ni novaca za edukaciju kako da naučimo bolje i pametnije

Ne znamo prodavati

a. Mejlovi, vebovi puni su tekstova MI SMO vodeća firmi mi ovo mi ono, a gde je tu kupac, ne slušamo kupca, samo pričamo o sebi, a kupca zanima samo – šta je tu za mene, šta ja imam od toga.

b. I kad pričamo pričajmo o koristima za kupca, a ne karakteristikama naših proizvoda i usluga.

Nećemo uložiti u ono najvažnije – sebe i svoje ljude i tehnologiju

Nismo svesni svojih ograničenja

a. Ponekad nas usporavaju životne okolnosti, mala deca, zdravlje, ne možemo istim tempom

b. Budimo blagi prema sebi, neće posao nikud otići

Premalo se družimo s ljudima – networking kao nije to za nas

a. Posao rade ljudi s ljudima zbog ljudi. Ustanite od kompjutera i otiđite među ljude.

b. Naučite se predstaviti

c. Gradite dugoročno odnose

d. Pomažite drugima

Ne znamo držati prezentacije

a. Silujemo publiku jer smo škrti platiti tečaj javnog nastupa – naravno nismo svesni koliko smo tako naštetili i koliko prodaje propustili

b. Ne znamo reći dvije suvisle rečenice tko smo i čime se bavimo

c. Neugodno nam je pričati o sebi

d. Skrivamo se

e. Bojimo se da ne bi ispalo da nešto prodajemo

Zanemarujemo našu najveću imovinu – sebe.

a. Nezdravo se hranimo

b. Ne vježbamo

c. Nedovoljno spavamo

d. Zanemarujemo decu, partnera, porodicu i prijatelje

e. Ne cenimo i ne volimo sebe

Drugi su nam krivi za sve – država, vlada, EU, propisi…

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.